Vážení zákazníci, vítame Vás na našom novom e-shope. Stále ladíme detaily a preto Vás prosíme o zhovievavosť. Radi Vám poradíme na chate či telefonicky +421 940 357 277. Ďakujeme za pochopenie, tím Pipl.

Ajax Hub - Poplachové centrum Ajax

blog_clanek_9

Inteligentné centrum Ajax Hub - je hlavným prvkom bezpečnostného systému Ajax. Toto zariadenie prijíma signály z iných zariadení (snímačov, videokamier, poplachových tlačidiel, relé, vysielačov), riadi ich činnosť a obojstranne si vymieňa informácie so serverom, ktorým môže byť mobilný telefón majiteľa alebo pult bezpečnostnej spoločnosti.

Pripojenie a funkcie Ajax Hub

blog_clanek_10

Rozbočovač je "mozgom" zabezpečovacieho systému. Bez neho by žiadny detektor nebol schopný vysielať poplach, t. j. bol by úplne zbytočný. Na úplnú ochranu objektu je nevyhnutné, aby všetky snímače a poplašné zariadenia mali nepretržitú obojsmernú komunikáciu s riadiacim centrom, ktoré musí byť trvalo pripojené na internet alebo sa nachádzať v oblasti pokrytia GSM (2G).

Na tento účel je zariadenie vybavené zásuvkou pre kartu Micro SIM a ethernetovým káblom, ktorý je pripojený k routeru. Ak z akéhokoľvek dôvodu dôjde k výpadku internetu alebo nie je možné ho uskutočniť, oznámenia sa naďalej doručujú prostredníctvom mobilnej siete. Rozbočovač sa napája z bežnej zásuvky 220 V alebo v prípade absencie elektrickej energie zo záložnej batérie, ktorá môže fungovať až 15 hodín v kuse.

Aby rozbočovač Ajax Hub fungoval, musíte ho zaregistrovať v aplikácii Ajax Security System. Samotnú aplikáciu si môžete stiahnuť do svojho smartfónu alebo tabletu prostredníctvom služby Play Market alebo AppStore. Po registrácii v systéme kliknite na tlačidlo "pridať rozbočovač" a naskenujte kód QR, ktorý sa nachádza pod vekom zariadenia.

Technické špecifikácie Ajax Hub

blog_clanek_11

Vďaka jednoduchému pripojeniu a konfigurácii sa Ajax veľmi ľahko používa. Ľahko sa inštaluje a používa samostatne, bez potreby technika alebo montážneho tímu. Súčasťou balenia sú pokyny krok za krokom, ako aj potrebné káble a upevňovacia súprava, aby sa táto úloha podarila.

Rozbočovač má celý zoznam jedinečných funkcií, ktoré zabezpečujú maximálnu stabilitu a spoľahlivosť zabezpečovacieho systému, a to:

  • trvalá rádiová komunikácia s ostatnými prvkami systému pomocou patentovanej technológie šifrovania a výmeny údajov spoločnosti Jeweller;
  • podpora zariadení vzdialených až 2 km;
  • diaľkové ovládanie a konfigurácia zo smartfónu;
  • možnosť pripojiť až 100 zariadení vrátane až 10 IP kamier;
  • maximálny počet podmienených izieb - 50;
  • počet používateľov - až 50 (môžete zadať až 50 telefónnych čísel, na ktoré sa budú odosielať alarmy);
  • možnosť odosielať rôzne typy oznámení - hovory, SMS, vyskakovacie push správy so zvukom;
  • okamžitý výber voľnej frekvencie pre celý systém, keď je aktuálna frekvencia rušená;
  • softvérová ochrana proti vírusom;
  • spínač proti neoprávnenej manipulácii v kryte;
  • ID overenie, aby sa zabránilo falšovaniu rozbočovača a k nemu pripojených zariadení;
  • testovanie funkčnosti všetkých snímačov v 12-sekundových intervaloch;
  • vlastný operačný systém Hub OS;
  • teplotný rozsah od -10 do +40 °C.

Vďaka štýlovému dizajnu v lesklej čiernej a tradičnej bielej farbe sa rozbočovač Ajax Hub dokonale začlení do každého interiéru. Na stenu ho možno ľahko namontovať pomocou malých hmoždiniek a skrutiek priskrutkovaných na špeciálny montážny kryt SmartBracket na zadnej strane zariadenia. Náboj má rozmery 16x16x3,6 cm a váži 350 gramov.

Ajax Hub si môžete zakúpiť v internetovom obchode pipl.ua na telefónnom čísle uvedenom na webovej stránke alebo objednať online pomocou nákupného košíka.