Vážení zákazníci, vítame Vás na našom novom e-shope. Stále ladíme detaily a preto Vás prosíme o zhovievavosť. Radi Vám poradíme na chate či telefonicky +421 940 357 277. Ďakujeme za pochopenie, tím Pipl.

Ajax StarterKit Cam: štartovacia súprava s overovaním fotografií z alarmu - nové komponenty a funkcie

blog_clanek_24

V dnešnom rýchlom svete si čoraz viac uvedomujeme rôzne vedecké objavy a nové technológie, ktoré majú významný vplyv na náš každodenný život a tak či onak nám pomáhajú. Bežné procesy sa zjednodušujú, čím sa šetrí drahocenný čas a úsilie.

Preto nám dnes spoločnosť Ajax predstavila nový a inovatívny produkt - štartovaciu bezpečnostnú súpravu StarterKit Cam s fotografickým overovaním alarmov. Aký je jej zásadný rozdiel oproti predchádzajúcim dvom súpravám Ajax StarterKit a Ajax StarterKit Plus? Pozrime sa preto, z akých komponentov sa táto súprava skladá a aké majú funkcie.

Príslušenstvo a funkcie komponentov Ajax StarterKit Cam

Súprava StarterKit Cam sa dodáva so štyrmi zariadeniami:

Hub 2

blog_clanek_25

Hub 2 — je rozbočovač, mozog systému, ktorý má 3 komunikačné kanály - 2 karty Sim pracujúce na štandarde 2G a pripojenie Ethernet, ale jeho hlavným významným rozdielom oproti predchodcom je, že rozbočovač komunikuje so snímačmi, ktoré môžu odosielať obrázky, v súčasnosti je to snímač pohybu MotionCam. Funguje to preto, lebo rozbočovač obsahuje 2 rádiové protokoly - protokol Jeweler, ktorý vykonáva doručovanie alarmov, o ktorom sme hovorili v našich recenziách, a protokol Wings. Wings je zodpovedný za doručovanie obrázkov, ktoré informačne dopĺňajú prúd alarmových správ.

Tento rozbočovač stále podporuje 100 zariadení, 50 používateľov, 50 miestností, má 3 typy upozornení - volanie, správa, push (alarm: čas doručenia 0,15 s); vzdialenosť v podmienkach otvoreného priestoru k snímaču až 2000 metrov, podporuje až 25 kamier alebo DVR a tiež rozbočovač vydrží bez napájania 220 V 16 hodín s nabitím zo zabudovanej batérie..

MotionCam

blog_clanek_26

Ďalšou súčasťou je snímač pohybu Ajax MotionCam so záznamom fotografií. Aká je jeho priama funkcia? Keď je systém zapnutý a snímač pohybu zistí, že v objekte je akýkoľvek pohyb, okamžite odošle sériu fotografií (pozrite si naše recenzie o konfigurácii snímača, pozri odkazy v popise pod videom) a používateľ následne dostane push notifikáciu s fotografickým potvrdením o tom, čo sa v chránenom priestore práve deje. Potvrdenie fotografie možno prijať ako dokument GIF alebo ako sériu 3 alebo 5 obrázkov (nastaviteľné v nastaveniach) a uložiť do pamäte miniaplikátora, pričom každá päťstá udalosť sa vymaže a nahradí novou.

DoorProtect

blog_clanek_27

Súčasťou súpravy je aj snímač dverí DoorProtect, ktorý okamžite reaguje na otvorenie a zaručene pomôže zorganizovať bezpečnosť takzvaného "vstupného priestoru" s touto štartovacou súpravou.

SpaceControl

blog_clanek_28

V neposlednom rade je súčasťou štandardnej výbavy diaľkový ovládač SpaceControl na zapnutie a vypnutie stráženia, nočný režim a tlačidlo alarmu, ktorého jediné stlačenie privolá v núdzovej situácii posily.

Na záver treba poznamenať, že po otestovaní a preskúmaní systému sme dospeli k záveru, že je ideálnym riešením pre priestory, kde nie je potrebné inštalovať úplný kamerový dohľad a kde je potrebné okamžite získať krátke video alebo fotografické potvrdenie o tom, čo sa deje v priestoroch v prípade neoprávneného vstupu. Falošné poplachy spôsobené napríklad domácimi zvieratami s hmotnosťou vyššou ako 20 kg budú úplne eliminované.

Inteligentný poplašný systém Ajax StarterKit Cam si môžete kúpiť za veľmi výhodnú cenu v internetovom obchode PIPL. Zabezpečte svoj domov skutočne moderne a bezpečne a pridajte sa k radom spokojných používateľov najpredávanejšieho poplašného systému na Ukrajine.