Vážení zákazníci, vítame Vás na našom novom e-shope. Stále ladíme detaily a preto Vás prosíme o zhovievavosť. Radi Vám poradíme na chate či telefonicky +421 940 357 277. Ďakujeme za pochopenie, tím Pipl.

Ako pripojiť kamery Dahua a Hikvision k poplašnému systému Ajax

w820_f4aumnhkk_5858fa1e

Spoločnosť Ajax Systems nedávno oznámila obojsmernú podporu medzi snímačmi Ajax a kamerami Hikvision a Dahua. Vzhľadom na skutočnosť, že spoločnosť Ajax od roku 2011, keď bola založená, nevydala ani jeden fotoaparát, možno predpokladať, že to ani nemá v úmysle. Možno je konkurencia v tejto oblasti príliš silná a cesta na tento trh je zjavne pomerne málo rentabilná. Alebo možno je špecialitou spoločnosti Ajax len sektor domácich poplašných systémov a tam to končí.

Faktom však je, že spoločnosť Ajax Systems, taký významný výrobca bezpečnostných zariadení, nemá vo svojom arzenáli najzákladnejšie a najbežnejšie zariadenie - kamery CCTV. Systém Ajax je často hlavným bezpečnostným systémom v mnohých ukrajinských a európskych domácnostiach a podnikoch. A v skutočnosti sa ukázalo, že prídete domov, máte externé kamery Dahua, poplašný systém Ajax a internú kameru Ezviz. Možno radi pracujete s 2 alebo 3 rôznymi systémami súčasne, keď si chcete doma len oddýchnuť a relaxovať? My tiež nie.

Môže sa to zdať ako veľmi lojálny krok: "Nemáme pre vás fotoaparát, a preto sme zaviedli podporu fotoaparátov iných výrobcov." A tak je to - je to lojálny krok, otázka je, prečo im to trvalo tak dlho? Keďže systém Ajax je od roku 2011 často hlavným bezpečnostným systémom v mnohých domácnostiach, prečo sme museli súčasne riešiť 2-3 rôzne systémy? Môže napríklad pracovať so snímačmi Ajax, kamerami a softvérom od spoločností Hikvision alebo Dahua, ako aj so službami Amazon Echo alebo Google Assistant. Prečo tak neskoro, Ajax? Ale lepšie neskoro ako nikdy.

Pripojenie: Dahua + Ajax

V každom prípade je cieľom tohto materiálu ukázať vám, ako ľahko a rýchlo nakonfigurovať snímače Ajax na spoluprácu s kamerami Dahua, kamerami Hikvision alebo videorekordérmi do jedného systému bez akýchkoľvek technických alebo inžinierskych skúseností.

  1. Aktivujte centrálny rozbočovač Ajax;
  2. Nainštalujte si bezplatnú aplikáciu Ajax: iOS alebo Android;
  3. Aktivujte kameru alebo videorekordér Dahua/Hikvision podľa pokynov výrobcu a softvéru;
  4. Spustite aplikáciu Ajax v telefóne → Ťuknite na položku "Pridať zariadenie" → Vyberte položku "Pridať kameru" → Vyberte položku Dahua alebo "RTSP Stream", ak vaša kamera nie je označená ako Dahua;
  5. Pridanie mena → Stlačte tlačidlo QR → Naskenujte kód QR kamery → Identifikujte miesto → Zadajte používateľské meno a heslo v systéme Dahua → OK
  6. V hornom paneli oznámení sa zobrazí "Nový fotoaparát pridaný";
  7. Niekoľko funkcií kamery, napr. vzdialené sledovanie, môžete teraz ovládať priamo z aplikácie Ajax;

Princíp fungovania

Pri prenose videa z kamery do aplikácie je proces chránený špeciálnym šifrovaním na celej prenosovej ceste a vyzerá takto

8-1024x34sd.jpg (24 KB)

Aplikácia Ajax umožňuje na diaľku prezerať videá z kamery, pozastaviť prehrávanie a ukladať snímky.

Pripojenie videorekordéra alebo kamery Dahua k Ajaxu vám nebráni v používaní aplikácií Dahua. Na ukladanie a prezeranie videoarchívov môžete použiť cloudovú službu Dahua alebo akúkoľvek inú službu, ktorá je kompatibilná s vaším zariadením.