Vážení zákazníci, vítame Vás na našom novom e-shope. Stále ladíme detaily a preto Vás prosíme o zhovievavosť. Radi Vám poradíme na chate či telefonicky +421 940 357 277. Ďakujeme za pochopenie, tím Pipl.

Inteligentný zámok dverí Ezviz L2: 4 spôsoby zatvárania dverí

blog_clanek_78

Štandardné mechanické zámky sa postupne nahrádzajú inteligentnými zariadeniami, ktoré sú rovnako účinné pri ochrane domácnosti, ale ponúkajú širšiu škálu funkcií. Spoločnosť Ezviz nedávno predstavila inteligentný dverový zámok s označením L2, ktorý spája najnovšie bezpečnostné technológie.

Ezviz L2: funkčnosť

dze-2

Hlavnou výhodou tohto výrobku je jeho dizajn - je síce technologicky vyspelý, ale má stručný a moderný štýl. Výborne sa hodí do hotelových izieb a bytov, ktoré sa prenajímajú. Predovšetkým kombinuje štyri spôsoby otvárania, ktoré možno použiť súčasne:

  1. Mechanický kľúč. Inteligentný zámok má rovnako ako bežný mechanický systém kľúčovú dierku pre železný kľúč. Je pravda, že to nie je veľmi pohodlné a náhradný okruh sa používa len v núdzových prípadoch.
  2. Klávesnica. Na odomknutie dverí pomocou virtuálnych kľúčov možno použiť vopred pripravený kód.
  3. Bezkontaktná karta. Karta vložená do pamäte zariadenia umožňuje prístup do priestorov bez kľúča alebo hesla.
  4. Odtlačok prsta. Je to dobrá možnosť pre hlavný prístup, napr. pre recepčného v hoteli alebo majiteľa prenajatého bytu. Skener presne rozpozná línie prsta a odomkne zámok.

Zámok je vybavený aj hlasným zvončekom, ktorý umožňuje hosťom a zamestnancom ohlásiť svoj príchod. Táto funkcia je výhodná aj pre byty, pretože nie je potrebné používať samostatný zvonček - je už súčasťou inteligentného zámku.

Súprava na dodávku zámkov

Inteligentný zámok pre vchodové dvere sa dodáva v dobrej súprave, ktorá dáva mnohým iným výrobcom náskok. Predovšetkým obsahuje samotný zámok a šablóny na jeho inštaláciu, ale zámok je pomerne ťažký a vyzerá veľmi bezpečne.

dze-4-1024x576

Do samostatnej škatule výrobca vložil sadu batérií na prvé spustenie, montážnu súpravu a dva kľúče potrebné pre núdzové otváranie dverí. Okrem toho je potrebné naprogramovať pár magnetických kariet, ale ak potrebujete viac týchto identifikačných kľúčov, je potrebné ich objednať samostatne.

Samozrejme, k dispozícii sú dva kryty (na vnútornú a vonkajšiu montáž), ako aj podstavec, na ktorom bude zámok vyzerať harmonicky. Na vnútornom paneli na umiestnenie v interiéri sa nachádza priehradka na batérie, ktoré napájajú zámok, ako aj nočný strážca - malý otočný spínač na aktiváciu prídavného zámku.

dze-5-1024x576

Na vonkajšom paneli sa nachádza snímač odtlačkov prstov, klávesnica, ktorá sa aktivuje po dotyku, a dotykové tlačidlo zvončeka. Zámok je vybavený samočinným uzamykaním, aby ste nezabudli zatvoriť dvere. Hneď ako sa krídlo vráti do pôvodnej polohy, zámok prejde do režimu stráženia a zatvorí sa, otvoriť ho možno len jedným z uvedených spôsobov.

Funkcie prevádzky zámku

Ak chcete zámok pripojiť, zarovnajte hlavnú základňu (vnútorné prekrytie) a vonkajšiu časť pomocou prístupových nástrojov. Ak to chcete urobiť, jednoducho odstráňte polstrovanie vnútornej časti zámku a pripojte k nemu slučku druhého polstrovania. Všimnite si, že v spodnej časti vonkajšej časti sa nachádza port USB na nabíjanie zámku prostredníctvom prenosnej nabíjačky (v prípade, že sa panel nečakane vybije) a otvor na mechanické uvoľnenie.

Po fyzickej inštalácii zámku je potrebné ho nastaviť (postup je opísaný v príručke) - v podstate ide o zadanie servisných kombinácií na číselnej klávesnici. Medzi ďalšie funkcie patrí dobrý "cheat" pre prípad, že vás sleduje votrelec. Musíte zadať ľubovoľnú sadu čísel a medzi ne zadať svoj skutočný kód. Zlodej ani pri pozornom pohľade na klávesnicu nezistí, ktorý kód je pravý, a nebude môcť odomknúť dvere.

dze-6-1024x576

Pozrime sa na nastavenie prístupových metód na príklade odtlačku prsta. Na aktiváciu režimu vstupu je potrebné zadať kombináciu služieb na číselnej klávesnici. Potom musíte päťkrát priložiť ten istý prst na čítačku a po každom priložení sa ozve pípnutie, ktoré vás informuje o úspešnom prečítaní.

dze-7-1024x576

Zámok dverí na odtlačok prsta vydáva rôzne zvuky, keď jednoducho stlačíte tlačidlá, odomknete ho alebo vaše údaje neboli rozpoznané. Podobne môžete zadať bezkontaktnú kartu jednoducho otvorením príslušného režimu a priložením prázdneho kľúča.

Vopred odpovedať na otázku, či môže iná osoba zadať svoj odtlačok prsta rovnakým spôsobom. Áno, môže otvoriť numerickú klávesnicu a stláčať tlačidlá na vstup do servisného režimu, ale nie je aktivovaný. Aby ste mohli zadať nové údaje, musíte sa najprv úspešne autorizovať prostredníctvom niektorej z týchto metód, až potom zámok nové údaje akceptuje.

Výsledok preskúmania

Inteligentný dverový zámok Ezviz L2 je robustný a moderný spôsob, ktorý úplne nahrádza mechanických konkurentov. Napriek prítomnosti elektroniky je dobre zostavený a odolný voči vonkajším vplyvom, takže sa doň narušiteľ nedokáže vlámať priamo na mieste.

dze-1-1024x576

Rôzne možnosti prístupu (odtlačok prsta, kľúč, karta, digitálne heslo) umožňujú jasné rozdelenie prístupových práv. Do databázy zámkov môžete napríklad uložiť odtlačky prstov členov rodiny a eliminovať tak potrebu nosiť kľúče. Rozvozca jedla, inštalatér alebo bežný hosť potom pomocou hesla otvorí zámok, ktorý potom zmeníte.

Zámok sa dodáva so všetkým, čo potrebujete na inštaláciu a nastavenie, vrátane batérií na prvé použitie. Montáž zvládnu aj amatéri bez skúseností, najmä preto, že zámok je vhodný pre všetky dvere a prevádzkové podmienky.

Samozrejme, že svoj dom alebo byt môžete chrániť efektívnejšie, ak prácu vykonajú profesionáli. Kontaktujte Pipl.ua a objednajte si nielen technologický zámok, ale aj montážne práce. Vybavíme vás aj kompletným bezpečnostným systémom na kľúč, pretože čím viac prekážok na ceste zlodeja, tým bezpečnejší je váš život.