Vážení zákazníci, vítame Vás na našom novom e-shope. Stále ladíme detaily a preto Vás prosíme o zhovievavosť. Radi Vám poradíme na chate či telefonicky +421 940 357 277. Ďakujeme za pochopenie, tím Pipl.

Prehľad a pokyny na pripojenie pre AJAX Relay a WallSwitch

blog_clanek_17

Bezdrôtové relé Ajax je inovatívny vývoj spoločnosti Ajax určený na diaľkové ovládanie napájania elektrických spotrebičov. Tieto zariadenia sú k dispozícii v dvoch verziách: nízkonapäťové relé Ajax a 220V domáci vypínač WallSwitch. Spínače navonok vyzerajú rovnako, ale ich technické vlastnosti a spôsob fungovania sa mierne líšia.

Oba varianty relé majú obojsmerné rádiové spojenie s riadiacim centrom a komunikujú s aplikáciou Ajax Security System v smartfóne používateľa prostredníctvom internetového pripojenia alebo mobilnej siete. Ak chcete sledovať stav prepínačov a konfigurovať ich, musíte v aplikácii ťuknúť na položku "Pridať zariadenie" a potom naskenovať kód QR z krytu výrobku. Toto by sa malo vykonať pred inštaláciou.

Funkcie štafety AJAX Relay

blog_clanek_18

Ajax Relay dodáva a zastavuje medzi 7 a 36 V DC. Pod týmto nízkym napätím možno prevádzkovať LED svetlá, CCTV kamery, sirény, káblové senzory a iné malé zariadenia pripojené na batérie. Samotná jednotka funguje v pulznom aj bistabilnom režime. Režim môžete vybrať v nastaveniach aplikácie.

Pulzné zastavenie prúdu (na niekoľko sekúnd) umožňuje otvárať a zatvárať elektromechanické zámky na dverách, bránach, roletách atď. Bistabilný je vhodný na nepretržitú prevádzku.

Princípom činnosti nízkonapäťového relé je presunutie kontaktu "+" na napájací vodič alebo z neho.

Funkcie nástroja WallSwitch

blog_clanek_19

Ajax WallSwitch funguje v rozmedzí 110 a 230 voltov. Zapája sa do akejkoľvek štandardnej zásuvky (zvnútra) a umožňuje diaľkové zapnutie/vypnutie napájania.

Celková spotreba pripojených spotrebičov nesmie presiahnuť 3000 W. To znamená, že jedno relé nesmie byť pripojené k odbočke alebo predlžovaciemu káblu s veľkým počtom spotrebičov. Ak je vypínač WallSwitch preťažený viac ako 13 A, bezpečnostný regulátor sa vypne a prívod prúdu sa zastaví.

Okrem toho má toto relé tieto funkcie:

  • meranie spotreby elektrickej energie (integrovaný merač);
  • prenos údajov o spotrebe prúdu, výkone a prúde pripojeného spotrebiča do riadiaceho centra a na telefón majiteľa.
  • automatické vypnutie v prípade prepätia;
  • oznámenie o absencii 220V.

Pomocou nastavení aplikácie môžete nielen manuálne zapínať a vypínať napájanie prostredníctvom inteligentnej zásuvky so zabudovaným vypínačom WallSwitch, ale môžete tiež naprogramovať vhodný časový interval a prepojiť tieto činnosti s prevádzkovým režimom alarmu. Táto praktická funkcia ušetrí používateľov systému Ajax od kontroly, či sú spotrebiče a počítače vypnuté, keď opúšťajú svoj domov, kanceláriu alebo iné zariadenie.

Kúpiť Ajax WallSwitch a Ajax Relay za prijateľnú cenu, s doručením v Kyjeve a na celej Ukrajine môžete v internetovom obchode pipl.ua, kontaktujte nás telefonicky uvedeným na webovej stránke, alebo si objednajte online, pomocou nákupného košíka.